L’Orde Mercedària de Lleida i el pare Ramon Domènech Castells han rebut respectivament la placa i la medalla a la solidaritat de l’Ajuntament de Lleida, que els hi han estat lliurades en l’acte central de la Festa Major de Lleida que ha tingut lloc aquest 8 de maig, al saló de sessions de la Paeria.

La ciutat de Lleida ha volgut agrair a als mercedaris la tasca que realitza amb un col·lectiu que necessita un suport de la societat, com és la població reclusa, segons ha dit l’alcalde, Àngel Ros, abans que el pare Joaquín Pina recollís la placa.

“L’orde els hi ofereix justícia social per restituir-los a la societat. I addicionalment té al barri de la Mariola, a la Parròquia de la Mercè, un altre àmbit de treball en els joves, amb l’esport i la cultura popular”, ha afirmat el paer en cap.

La ciutat de Lleida també ha volgut lliurar la medalla de la ciutat al pare franciscà Ramon Domènech per reconèixer la seva tasca solidària en el seu compromís amb la lluita per la democràcia a Lleida.

En la seva etapa com a director de la residència universitària Sant Antoni de Pàdua, aquest centre es va convertir en un espai de diàleg i llibertat en els anys de final del franquisme i inicis de la transició. ”El pare Domènech va aportar una alenada d’aire fresc en temps de canvi, va obrir les mires de la ciutat i el seu esperit va inspirar molts joves, que després es van dedicar a la política.