El Bisbe de Lleida, Joan Piris, acompanyat per Mn. Carles Sanmartín, delegat de Pastoral caritativa i social, i Mn Daniel Turmo, un dels dos rectors de la parròquia de la Magdalena, han visitat

ahir dia 7 les persones que formen part de la Plataforma d'Afectats per l'Hipoteca (PAH). El Sr. Bisbe ha participat en una de les assemblees setmanals que la PAH te en un local cedit per la Parròquia de la Magdalena .

El seu desig ha estat escoltar directament la realitat de tantes famílies que estan patint de manera greu els estralls de la crisi. En adreçar-se al nombrós grup de persones assistents ha volgut transmetre'ls el seu suport i solidaritat.

Per la seva part, Eduard Baches, portaveu de la PAH que ha estat en tot moment acompanyant al Bisbe Joan, i després d'agrair el seu suport, l'ha obsequiat amb dos regals que són molt significatius per totes les persones que formen la PAH, com són una xapa per penjar a la solapa i una armilla verda on hi diu: Stop Desnonaments.

El Bisbe ha agraït sincerament aquest dos obsequis de tanta significació simbòlica. Posteriorment, en una breu trobada amb el mitjans de comunicació, Monsenyor Piris ha manifestat que "la situació que viuen les famílies desnonades és una injustícia i que no entén que es rescatin els bancs i no les persones."

També ha anunciat que te la voluntat de cedir una part de l'antic seminari de Lleida situat al Carrer Maragall, per reconvertir-lo en habitatges socials per a famílies desnonades. La condició, ha manifestat Mons. Piris, seria "trobar alguna persona o empresa que volgués finançar les obres de remodelació".

Finalment i després d'atendre als mitjans de comunicació, el Bisbe Joan ha tornat a l'assemblea per acomiadar-se de les persones de la PAH que li han agraït calorosament el suport que els ha donat amb la seva presencia i el seu posicionament compromès amb la causa de les persones desnonades.