El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

490 infants gaudeixen del programa 'Vacances per Créixer' per a infants en situació de vulnerabilitat

Uns 490 infants han gaudit aquest estiu del programa 'Vacances per Creixer' de la Fundació Verge Blanca destinat a nens en situació de vulnerabilitat. Enguany el programa 'Vacances per Créixer ' ha tingut lloc entre els mesos de juliol i agost en tres seus: al col·legi Episcopal, a Les Borges Blanques i al barri de Balàfia.

Al Casal del col·legi Episcopal s'han organitzat cinc torns de quinze dies entre juny i setembre. A cada torn han participat uns 50 infants derivats de Càritas Diocesana, les Llars del Seminari, el CESMIJ, la parròquia de Sant Andreu i els serveis socials de l'Ajuntament i del SIE.

Per la seva banda a Les Borges Blanques, el programa 'Vacances per Créixer' ha contat amb quatre torns amb uns 15 infants per quinzena. Els nens que han participat han estat derivats pels serveis socials de l'Ajuntament de Les Borges Blanques.

I al barri de Balàfia, la Fundació Verge Blanca, en col·laboració amb Caixa Pro-Infància i Save The Children, s'han organitzat dos torns al mes de juliol. Hi han participat uns 50 infants a cada torn.

Des de l’any 2012, la Fundació Verge Blanca està duent a terme el projecte Vacances per Créixer que consisteix en la realització d’activitats de lleure educatiu durant els mesos d’estiu, per que infants en situació de risc social tinguin el dret de gaudir d’un temps de lleure de qualitat i econòmicament accessible i on puguin ser acompanyats, en el seu creixement, lluny de les situacions en que es veuen immerses les persones que els envolten.

Els diferents casals del programa Vacances per Créixer han estat possibles gràcies a la col·laboració de: Save the Children, Caixa Pro Infancia, Fundació Probitas, Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad (convocatòria IRPF), Fundación Educo, Ajuntament de les Borges Blanques, Consell Comarcal de les Garrigues, Diputació de Lleida, Ajuntament de Lleida i donatius de particulars.

Per una altra banda, en col·laboració amb Caixa Pro Infància, la Fundació Verge Blanca ha organitzat aquest estiu unes colònies en les que han participat 25 infants a la casa de Colònies Montsant de Vilaller.

Per segon any, la fundació Verge Blanca ha organitzat un pla educatiu d'entorn promogut pel departament d’Educació de la Generalitat i la regidoria d’Educació destinat a infants del col·legi Sant Josep de Calasanç. Uns quinze nens han gaudit d'un casal urbà que consistia en una hora de repàs escolar i dos hores de lleure.

A part de les activitats de lleure citades, la Fundació Verge Blanca ha dut a terme altres activitats promogudes per l’Escola de l’Esplai de Lleida, Servei Colònies de Vacances i Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans Lleida.

Escola de l’Esplai de Lleida.

S’han realitzat nou cursos de Monitor/a d’activitats de Lleure infantil i juvenil, dos cursos de director/a d’activitats de lleure infantil i juvenil i un curs de premonitors/es. En total en cursos d’educació en el temps de lleure han participat 289 alumnes. Cal destacar, que un dels cursos s’ha desenvolupat a la casa de colònies Montsant i era un curs promogut pel MCECC i on es formava als monitors/es del Centres d’Esplai que formen part del MCECC Lleida

Servei de Colònies de Vacances.

Des de finals de juny a principis de setembre, han hagut 7 grups que han anat a les cases de colònies: 3 centres d’esplai, unes colònies organitzades per la Fundació i finançades pel programa Caixa Proinfancia, 2 grups de famílies, 1 curs de monitors/es. També s’ha organitzat un  torn amb l’Associació Antisida i Arrels. En total han passat 366 estadants.

Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans

S’han dut a termes 38 activitats, entre colònies, casals i campaments i on han participat 1410 infants i 321 monitors/es voluntaris.