El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

La Unitat Pastoral del Pilar i la Magdalena celebra la Festa de Santa Maria Magdalena

Les comunitats del Pilar i de la Magdalena de Lleida, constituïdes en una Unitat pastoral, vam celebrar els dies 28, 29 i 30 d'abril de 2017, la festivitat d'aquesta gran Santa. Aquest any, van ser tres dies de festa en un ambient d'alegria compartida, de fe i d'amor fratern.

El divendres, dia 28, va tindre lloc la projecció d'una commovedora pel·lícula titulada, "INCONDICIONAL", precedida per la brillant presentació de Mn. Carles Sanmartín. El dissabte, dia 29, vam gaudir primer, d'una conferència, sobre la figura de Santa Maria Magdalena, amb el tema: Santa Maria Magdalena, una dona extraordinària, a càrrec de la Begonya Palau, Doctora en Bíblia.

Després de la conferència, va haver-hi un gran concert a càrrec de la "Coral Clau de Gospel" dels nostres germans de l'Església Evangèlica Baptista de Lleida. Cal subratllar que si el divendres, dia 28, va ser un dia emotiu i de comunió fraterna, el dissabte, dia 29, fou un dia apoteòsic, un dia d'explosió d'alegria i de festa, on tots, en una extraordinària comunió, vam pregar, ballar, saltar i cridar a la glòria de Déu i en honor de la nostra patrona, Santa Maria Magdalena. Aquí teniu un vídeo del concert. 

I el diumenge, dia 30, acompanyats pel nostre Bisbe, Monsenyor Salvador Giménez, vam celebrar la missa solemne en honor de Santa Maria Magdalena, meravellosament cantada per la coral de la comunitat catòlica Romanesa de Lleida. Tot fou rodó gràcies al dinamisme del Consell de la Unitat Pastoral i a la implicació de tots.

La Congregació del Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments va publicar l'any passat un nou decret elevant l'actual memòria obligatòria de Santa Maria Magdalena al grau de festa en el calendari general romà. Segons el calendari litúrgic, Santa Maria Magdalena se celebra el dia 22 de Juliol.

Però la celebrem el tercer diumenge de Pasqua per dues raons fonamentals. Al Juliol, la majoria dels nostres fidels ja estan de vacances i no poden participar com caldria d'una festa tan entranyable de la nostra patrona. I per altra banda, Santa Maria Magdalena, anomenada amb raó l'"Apòstol dels apòstols" per ser la primera a fer l'experiència de la Resurrecció i a anunciar-la als apòstols, és una figura molt vinculada al misteri de Pasqua. D'allí la decisió del Consell Pastoral de celebrar-la durant el temps pasqual i precisament, el tercer diumenge de Pasqua.

Agraint doncs a tots els qui ens van acompanyar i als qui es van implicar per fer d'aquella festa un gran moment de comunió, els encomanem a la intercessió de Santa Maria Magdalena. Que com ella, siguem tots portadors als altres de l'alegria pasqual. Fins a l'any que ve.

Mn. Robert Louan.