El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Catòlics, coptes, ortodoxos i grecocatòlics de ritus oriental canten per la Unitat dels Cristians

Donant continuïtat a la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians, l’església de Sant Joan va acollir el passat 26 de febrer un concert-pregària extraordinari.

Hi van participar sis corals vinculades a confessions cristianes amb presència al nostre Bisbat: el Cor Miorita, romanès catòlic, amb l'acompanyament musical de Paul Lucian Pal i Andrea Cristina Budau; el Cor Santa Cecília, romanès ortodox; Cor Arcàngel Sant Miquel; Cor Església d'Ucraïna, greco-catòlica de ritus oriental; el Cor Santa Maria, egipci copte, i el Petit Cor de la Catedral de Lleida, de l'Església catòlica, amb l'acompanyament a l'orgue de Lluis Climent.

Com a representant de les autoritats i de la societat civil, Josep Maria Forné va pronunciar unes paraules de benvinguda i va presentar les corals que tot seguit van avançar des del fons del temple cantant, fins a situar-se al transsepte emmarcant els bancs de la nau central. Cada grup va portar a l’altar un símbol del culte cristià: la Bíblia, l’encenser, la creu, una icona de la Mare de Déu i un estandart. En aquest moment cada coral va fer la interpretació del seu propi repertori.

Tot seguit els sacerdots representants dels grups religiosos, P. Daniel Simon, P. Taras Kogut, Mn. Joaquim Mesalles i Mn. Paul Fecheta, van cantar un himne de la seva litúrgia al presbiteri. A continuació, tots els cantaires, que s’havien traslladat al fons del temple, van avançar junts cantant a una sola veu el Parenostre fins a situar-se al presbiteri. Allí van interpretar una peça final referida a les paraules de Jesús al sant Sopar, ‘Que tots siguem u’ i ‘Batejats en Crist’, ambdues musicades per Mn. Joaquim Mesalles. 

Després, els cantaires van compartit un refrigeri amb productes típics del seu país d’origen al Local parroquial del Carme. El bisbe Salvador i altres mossens van assistir en aquest acte ecumènic.