El bisbe de Lleida Salvador Giménez Valls, aprofitant l'avinentesa de la visita pastoral a la parròquia de Sant Martí de Lleida,  visità el 2 de febrer l'Associació de Veïns del barri de Jaume I.

La trobada del Sr. Bisbe amb els veïns és féu en el local social de l'entitat veïnal ubicada a la plaça Cervantes, on fou rebut pel president de l'entitat veïnal Jaume Millas, acompanyat pel vicepresident Jordi Curcó i la junta directiva i també la Vocalia de la Dona.

Els veïns explicaren al bisbe Salvador les activitats socials i culturals que organitza l'entitat veïnal durant l'any i molt especialment pel que fa a l'activitat de la Confraria de la Pietat, que com tots els anys participarà en les processons de la Setmana Santa de Lleida.

Tanmateix el bisbe va rebre informació sobre la realitat social del barri i les preocupacions de l'Associació que treballa per a que la convivència i la cohesió social siguin d'una zona de la ciutat on viuen, conviuen i també treballen un bon nombre de persones immigrants. Bona part d'elles són ateses en diversos centres d'atenció, com és el cas del Centre Jericó o Arrels i la Fundació Mare Fèlix, de la parròquia de Sant Martí. Totes elles entitats vinculades a l'àmbit de l'acció caritativa i social de l'església.

Per la seva banda el bisbe Salvador Giménez s'ha ofert a l'AVV -ja que segons les seves paraules vol sentir-se un veí més del barri antic- per tot allò que pugui ajudar. Alhora, ha informat a l'AVV del canvi de rector de la parròquia de Sant Martí -considerada com a parròquia del barri- que serà dirigida pel rector de Sant Llorenç Mn. Francesc Xavier Jauset, que formarà a partir d'ara Unitat Pastoral amb la parròquia de Sant Martí.

La Junta de l'Associació i un bon nombre de Veïns van participar el diumenge 4 de febrer, en l'Eucaristia a la parròquia de Sant Martí on és féu el comiat del fins ara rector Mn. Daniel Turmo i es donà la benvinguda al nou responsable parroquial.