El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Prop de 500 persones assisteixen a la trobada de la comunitat Palautiana a Aitona

Aitona va acollir el passat dissabte 4 de novembre el II Encuentro Familia Palautiana, una trobada religiosa que organitza la congregació de Carmelites Misioneres Teresianes, congregació fundada per l’aitonenc Francesc Palau i Quer. 

El poble natal del Pare Palau va reunir al voltant de 500 persones arribades de nombrosos punts de Catalunya i d’Espanya i, fins i tot, de països com el Canadà, Kènia o Madagascar.

La jornada es va iniciar amb una visita a la Cova on el beat es retirava a pregar. Tot seguit els visitants es van desplaçat al pavelló poliesportiu d’Aitona, on va tindre lloc el dinar de germanor. A la tarda, la jornada va continuar amb una visita a la Casa-museu del Pare Palau i, finalment, es va celebrar una missa a l’església Sant Antolí presidida pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez. A la trobada també hi van assistit altres religiosos de la congregació, així com mossens de pobles veïns.

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va agraïr als visitants i a l’organització que hagin triat Aitona per acollir aquest esdeveniment i els ha convidat a tornar sempre que vulguin: “Aitona és i serà terra de pau”- .

Francesc Palau i Quer va néixer a Aitona el 29 de desembre del 1811, va assolir una gran trajectòria eclesiàstica com a missioner, apòstol i fundador de les congregacions dels Carmelites Descalços Terciaris, que posteriorment van donar origen a les Germanes Carmelites Missioneres i les Carmelites Missioneres Teresianes. Juntament amb Santa Teresa de Jesús Jornet i el beat Josep Camí, també nascuts a Aitona, el beat Francesc Palau i Quer representa una de les figures religioses més rellevants del Segrià.

Durant la jornada l’alcaldessa va traslladar als assistents la voluntat de l’Ajuntament de dotar de més protecció el patrimoni i llegat del Pare Palau, motiu pel qual el municipi va demanar al Consell Comarcal del Segrià declarar la Casa i la Cova del Pare Palau com a Béns Culturals d’Interès Local.