El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

La CODIAR explica el drama dels refugiats als alumnes de l'Episcopal en el dia de la Pau

Amb motiu del dia de la Pau, el Col·legi Episcopal va organitzar una activitat per conscienciar sobre el drama dels refugiats, persones que arriben a casa nostra perquè fugen del seu país, obligats per motius polítics, guerres i també moltes vegades, socials i econòmics. Es van presentar tres tipus d'experiències.

Per una banda, es va presentar la realitat a un camp de Refugiats a Tailàndia on un grup de joves de Lleida van conviure aquest estiu amb nens de Myamar (antiga Birmània). Amb el poc que tenen i amb un futur incert, viuen el seu dia a dia amb alegria.

A continuació, es va presentar l'experiència a un Camp de Refugiats de Sàhara on segueixen vivint milers de persones després de més de quaranta anys. El testimoniatge de persones concretes explicant els seus esforços, alegries i esperances ens anima a estar propers també a aquesta realitat no gaire llunyana a nosaltres.

Per acabar va arribar el torn de la CODIAR (Comissió diocesana per a acolliment als refugiats). La CODIAR està formada per persones de la Diòcesi per actuar a Lleida, amb l'objectiu d'anar fent camí en l'ajuda als refugiats, ja sigui directament buscant i arreglant pisos per a l'acolliment o recolzant a uns altres, concretament a la Creu Roja. La CODIAR també treballa creant consciència de la responsabilitat que tots tenim, com persones cristianes compromeses, amb el Regne fratern que va iniciar Jesús.

La xerrada estava destinada a alumnes de primer de Batxillerat. Van rebre una doble invitació. Per una banda a iniciar un voluntariat en favor dels altres i a respondre de forma solidària i cristiana quan ens trobem amb persones necessitades pels carrers de la nostra ciutat.