La majoria de nens de 2 a 5 anys de Burkina Faso pateixen malnutrició i una congregació d’aquest país africà vol posar en marxa un projecte per formar a les mares a prevenir aquesta tendència. Aquest dissabte, Rose Marie Ouédraogo, de la congregació de la Santa Creu, explicarà a Lleida...

un projecte que vol posar en marxa per ajudar a aquests nens i a les seves famílies. La xerrada tindrà lloc a la parròquia del Pilar a les 20 hores.

Aquest matí, la germana Rose Marie, acompanyada per Mn. Carles Sanmartín que va viure en aquest país africà cinc anys i amb la qual va mantenir una amistat que encara perdura, han visitat al Bisbe Salvador.

La germana Rose Marie, infermera de professió, ha treballat en diferents àmbits i ha estat destinada a diferents països des que forma part de la congregació de la Santa Creu que es dedica a l’ensenyament i que compta amb unes 400 germanes repartides per tot el món. Ja va col·laborar en un projecte d’acollida de nens desnutrits a Mali i ara vol fer un projecte semblant a Burkina Faso, on va néixer, i que és un dels països més pobres d’Àfrica.

Aquesta germana explica “el nostre objectiu és prevenir la desnutrició infantil i ho volem fer formant a les mares a conèixer plantes locals com la moringa que té moltes propietats nutricionals per evitar aquesta malnutrició que després té afectes al cervell dels més petits”. “Hem constatat que quan el nen té uns dos anys i la seva mare torna a estar embarassada, no el pot alimentar de la mateixa manera que quan era més petit i aquí comencen els problemes” afegeix. Ara tenen un terreny on construiran un edifici per poder atendre als nens i a les seves mares. Rose Marie afirma que “volem plantar moringa i altres plantes locals, ensenyar a les mares a plantar-les i explicar-los com les poden aprofitar per alimentar als seus fills així com vendre-les per obtenir un benefici”.

Mn. Carles i Sor Rose Marie van col·laborar entre 2002 i 2007 en un centre de formació integral de la persona que donava atencions espirituals i psicològiques a quí ho necessitava a partir de tallers, per ajudar als usuaris a conèixer-se millor.