El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

L’Arxiprestat Seu Vella i la Nova Evangelització

Fidels de les Parròquies de l'Arxiprestat Seu Vella, es van reunir en una sessió de treball en els locals de Sta. Teresa Jornet (UdP Cappont) conscienciats sobre la Nova Evangelització i en la necessitat de continuar la nostra Vida de parròquia dins de l'Església.

Aquesta trobada ha tingut lloc després de la Jornada que el passat mes d'abril es va realitzar per impulsar la renovació en les nostres Comunitats amb l'objectiu d'ajudar les parròquies a que la Nova Evangelització sigui possible, per passar d'una Parròquia de manteniment (com són, en la majoria, les que tenim ara) a una Parròquia missionera.

Varen ser moltes les idees i propostes que entre tots es van presentar insistint en el fet que sense deixar moltes de les coses que ja s'estan fent, hem de ser capaços de deixar les nostres perifèries, d'Unitat i fins i tot personals per ser capaços d'aprofitar les oportunitats que ens ofereix la realitat mateixa del nostre Arxiprestat. D'aquesta manera els participants van apostar per treballar en la mateixa línia i sense perdre el carisma de cadascuna, distribuint segons les possibilitats les diferents tasques de resposta als joves, a la catequesi, a la Formació.

Els participants van destacar la importància de continuar amb aquestes reunions per posar en comú les diferents possibilitats i sobretot conèixer-nos entre nosaltres, mostrar amb alegria la nostra condició de cristians, donant el testimoni de l'estima que entre nosaltres ens tenim. Tots som poble de Déu i per arribar millor als que s'atansen a nosaltres, buscant un suport o servei concret i estar presents com a laics per transmetre el nostre testimoni. Estimulant la cordialitat per arribar a una millor convivència compartint tot el que ens uneix.

Fer present la realitat de què el compromís i tasca de cada comunitat ha de ser entre els laics i els sacerdots de cada comunitat, continuant, perquè encara falta molt en la realitat de què els rectors no són els que tenen tota la responsabilitat, aquesta és de tots. Destacant que, sens dubte, la "renovació" i regeneració que s'ha de veure també en l'estructura eclesial dels nostres Consells i oferiment pastoral, com fer-ho i compartir-ho.

Amb ànims renovats tots els presents varen estar d'acord en la importància i necessitat de continuar amb aquestes reunions de treball dels Consells de Pastoral per viure en la mateixa linea (sense oblidar que cada un té el seu ritme) la nostra realitat de Església de Lleida.