El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Darrere de cada X hi ha una història

Amb el lema “Detrás de cada X hay una historia”, Xtantos segueix animant a marcar la X a favor de l'Església a la teva Declaració de la Renda 2017 (IRPF 2016). L'Església ajuda espiritual i materialment a milions de persones.

Xtantos recorda també que la casella de l'Església catòlica i la de Fins Socials són perfectament compatibles i que es poden marcar al mateix temps, que no es paga més, ni Hisenda torna menys diners.

Campanya multimèdia

Xtantos presenta dos espots de 20 segons i dues versions reduïdes del mateix de 10 segons. A més, s'han realitzat dos espots informatius de 10 segons informant amb claredat sobre el mecanisme de la X a la casella de l'Església. En els espots es parla de fe, d'acollida, de força per seguir ajudant i d'esperança. I es presenta a través de dona jove, d'un sacerdot, d'una dona víctima de violència i "Tracta de dones", d'un jove a classe formant-se, de la presó...

La campanya, de caràcter multimèdia, es desenvolupa en ràdio, televisió, internet i xarxes socials i finalitza el 30 de juny quan conclou la campanya per presentar la Declaració de la Renda. A internet i xarxes socials la campanya es desenvolupa des del 17 d'abril fins al 30 de juny. L'agència ARENA (previ concurs) és la central de mitjans encarregada de la planificació i compra de mitjans per a la campanya Xtantos.

A més, s'han distribuït 36.760 cartells amb les seves respectives traduccions en cinc llengües i prop de 2 milions de diaris Xtantos, d'ells 700.000 diaris Xtantos es reparteixen en les parròquies. La resta s’encartaran en els principals diaris nacionals. En la publicació s'inclouen entrevistes i reportatges centrats en la tasca de l'Església amb els més oblidats, els últims dels últims.

Xtantos, a les xarxes socials

Des de l'any 2010, la campanya Xtantos està present a les xarxes socials, en diàleg permanent a Facebook (facebook.com/xtantos) i Twitter (@tantos) i Instagram (@Xtantos).

En aquest últim any s'ha multiplicat per deu la repercussió de la campanya en xarxes perquè darrere de cada tuit, de cada missatge sempre hi ha una història.

Xtantos dóna resposta a tot allò que es pugui plantejar en relació al finançament i al sosteniment de l'Església, i als dubtes sobre la Declaració de la Renda i la tasca de l'Església. Xtantos és una crida a contribuir amb la tasca de l'Església catòlica, «Sempre disponibles per conversar».

Xtantos segueix obtenint bons resultats

Des de l'any 2008, el sosteniment de l'Església a Espanya depèn exclusivament dels catòlics i de totes aquelles persones que reconeixen la seva tasca.

En l'últim exercici corresponent a l'IRPF de 2015 (Campanya de la Renda 2016), el percentatge de declaracions a favor de l'Església catòlica es consolida en el 35% (34,93%), havent-se incrementat en 55.841 el nombre total de contribuents que van assignar a l'Església en relació a 2014 (34,76%). L'assignació provisional se situa el 2015 en 249.200.000 d'euros, fet que suposa un 1,1 milions menys que la liquidació provisional de 2014.