El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Eucaristia en record al bisbe Beat Salvi Huix a la caterdral

La catedral de Lleida acollirà demà 5 de maig a les 10 del matí una eucaristia en record del bisbe Beat Salvi Huix Miralpeix. És ja la tercera vegada que podem celebrar-la després de la seva Beatificació el 13 d'octubre de 2013 a Tarragona.

Encara que el seu martiri es va produir el 5 d'agost al cementiri de Lleida, la Congregació dels Sants ens va permetre escollir com a festa litúrgica el 5 de maig, dia en què va entrar solemnement a Lleida per fer-se càrrec de la Diòcesi.

És una bonica ocasió per recordar el nostre bisbe màrtir i encomanar-li la diòcesi que tant va estimar i per la que va donar la vida. Està previst que el bisbe Salvador presideixi aquesta missa.

Salvi Huix va ser nomenat bisbe de Lleida l’any 1935 i va prendre possessió del càrrec el 5 de maig de 1935, en la festivitat del diumenge del Bon Pastor. Durant la guerra civil fou empresonat i va morir afusellat el 5 d’agost de 1936.