El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Pregó de Setmana Santa al Teatre de l’Escorxador

Josep Ignasi Boada va llegir ahir al Teatre de l’Escorxador el pregó de la Setmana Santa de les Confraries i Cases Regionals de Lleida, després que els priors de les congregacions de la Sang i els Dolors s’adrecessin a un auditori que omplia la sala.

Boada, sotsprefecte de la Congregació de la Puríssima Sang de Tarragona, va centrar la seva intervenció a reivindicar el paper de les confraries en la societat actual, fent front als diferents reptes que es plantegen vers una mala entesa modernitat. Al mateix temps, va aprofitar per animar a preparar el 9è Congrés de les Confraries de Catalunya, que se celebrarà a Lleida el 2019.

L’acte del Pregó de la Setmana Santa de Lleida va comptar amb l’actuació de l’Esbart Dansaire Sícoris, que va representar la peça dramàtica ‘La Moixiganga’, i d’Antonio i Paco Gallardo, que van interpretar dues ‘saetas’.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros va presidir aquest acte i va recordar com tradicionalment associem el període quaresmal a l’austeritat i la Setmana Santa al recolliment i a la reflexió, però també a l’amor que ens devem els uns als altres i que avui identifiquem com a solidaritat. “L’Església ho té clar”, va afirmar el paer en cap, per això després arriba la Pasqua, que és el despertar a l’alegria.

També van assistir al pregó el responsable de les confraries de Lleida, José Manuel Gómez, així com la tinent d'alcalde Montse Parra i els regidors Paco Cerdà, Daniel Rubio i Joan Vilella.