El Jurat del LXXXIV Concurs de Pessebres, convocat per l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, ha fet públic el Veredicte del GrupEsglésies, on s’han presentat dotze pessebres.

Així, el Jurat ha atorgat una Distinció Especial al Pessebre Monumental de la parròquia de Sant Pau de la Mariola, que tots els anys a l’arribar Nadal construeix Virgilio del Olmo -que l’any 2014 va rebre el títol de Mestre Pessebrista- i que enguany compleix 25 anys de la seva primera construcció. El Jurat, amb aquesta distinció especial vol reconèixer, no solament el treball i valia artística d’aquest pessebre monumental, sinó també la seva fidelitat amb el Nadal de Lleida en aquest quart de segle.

El Pessebre Monumental de la Mariola, amb el seus 10 metres de llargada i 6 d’amplada, les més de 300 figures -almenys una trenta d’elles mòbils- és considerat com el més gran de la ciutat de Lleida. Enguany el pessebre ofereix també algunes novetats en el seu conjunt, com la renovada escena del Naixement que s’ubica en una de les cases de la també renovada plaça del poble, amb un nou carrer, l’església, així com l’ampliació de la muralla del castell i un nou palau.

El Jurat qualificador que ha anat a visitar els dotze pessebres inscrites en aquest grup, ha atorgat el Primer Premi al magnífic i també renovat diorama del santuari de Sant Antoni de Pàdua dels Franciscans “frarets”, construït pels mestres pessebristes Antonio Gil, Josep Figueras i Montserrat Luna. El Segon Premi, ha estat atorgat al pessebre de la parròquia de la Sagrada Família de Cappont, construït pel Mestre Pessebrista Albert Bertrán i el Tercer Premi ha estat concedit a l’artístic diorama multidimensional de la parròquia de Sant Antoni Mª Claret dels claretians de Balàfia, original del claretià P. Josep Vilarrubias.  El Jurat ha concedit tanmateix diversos accèssits i mencions honorífiques..

VEREDICTE DEL JURAT

GRUP ESGLÉSIES

Primer Premi: Santuari de Sant Antoni de Pàdua,  Franciscans “frarets”

                 Autors: Antonio Gil, Josep Figueras i Montserrat Luna

Segon Premi : Parròquia de la Sagrada Família (Cappont)

                 Autor: Albert Bertrán

Tercer Premi : Parròquia de Sant Antoni Maria Claret (Balàfia)   

                 Claretians

                 Autor: P. Josep Vilarrubias

Reconeixement Especial

25 anys del Pessebre Monumental de la parròquia de Sant Pau (La Mariola)

Autor Virgilio del Olmo

Accèssits

Santuari parròquia de Santa Teresina, Carmelites.

                 Autor:  Roger Ortiga

Parròquia de Sant Llorenç.

                 Autor: Josep Molins

Parròquia de la Mare de Déu de la Mercè (La Mariola), Mercedaris

Parròquia de la Mare de Déu de Montserrat

Parròquia de Santa Teresa Jornet

Mencions Honorífiques

Parròquia de Sant Ignasi, jesuïtes

Parròquia de Santa Maria Magdalena

Monestir del Sagrat Cor de Jesús, carmelites descalces de la Caparrella

Grup Infants Catequesi Santuari-Parròquia de Santa Teresina

 

                                                                              Lleida, 2 de gener de 2019