El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

El Pessebre de Sant Pau de la Mariola guanya el premi d'honor del concurs de Pessebres

El pessebre monumental de la parròquia de Sant Pau de la Mariola, que tots els anys a l’arribar Nadal construeix Virgilio del Olmo - que l’any 2014 va rebre el títol de Mestre Pessebrista -, ha estat guardonat amb el Premi d’Honor del Grup d’Esglésies, en el LXXXIII Concurs de Pessebres

, convocat per l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes.

El Premi li ha estat concedit conjuntament per l’Agrupació de Pessebristes i la Paeria, reconeixent així el treball i vàlua artística d’aquest pessebre monumental, amb més de vint anys de història i considerat ,amb el seus 9 metres de llargada i gairebé 6 d’amplada, les més de 300 figures -almenys unes trenta d’elles mòbils- el més gran de la ciutat de Lleida. Enguany el pessebre ofereix també algunes novetats en el conjunt, com la renovada escena de la plaça i el carrer del poble.

El Jurat qualificador que ha anat a visitar els deu pessebres inscrites en aquest grup, ha atorgat el Primer Premi al diorama del santuari de Sant Antoni de Pàdua dels Franciscans “frarets”, construït pels mestres pessebristes Antonio Gil i Josep Figueras. El Segon Premi ha estat atorgat al pessebre de la parròquia de la Sagrada Família de Cappont, construït pel Mestre Pessebrista Albert Bertran i el Tercer Premi li ha estat concedit a l’artístic diorama de la parròquia de Sant Antoni Mª Claret de Balàfia, original del P. Josep Vilarrubias.

Tanmateix, el Jurat ha concedit un Premi Especial al pessebre de la parròquia de Sant Llorenç, que enguany presenta una original reproducció del campanar i de la porta de l’església i en reconeixement als 35 anys de participació ininterrompuda en el Concurs de Pessebres.

Finalment el Jurat ha concedit cinc Accèssits a aquests premis, corresponents als pessebres presentats a Concurs per altres cinc parròquies i esglésies de Lleida: al diorama Santuari-parròquia de Santa Teresina, dels Carmelites; al pessebre artístic del Monestir del Sagrat Cor de Jesús, de la Caparrella de les Carmelites Descalces i als pessebres tradicionals de les parròquies de Santa Teresa Jornet de Cappont, de la Mare de Déu de Montserrat i de la Mare de Déu de la Mercè, dels Mercedaris de la Mariola.

El Jurat ha fet una valoració molt positiva del conjunt de pessebres presentats a Concurs en aquest grup, tant pel que fa a la quantitat com a la qualitat artística i plàstica de tots ells. Alhora veu molt positiu i alliçonador la presència del pessebre en les nostres esglésies, com a representació artística i plàstica del misteri del Naixement de Jesús, però alhora també, de expressió de la cultura popular i religiosa de casa nostra.

L’acte de lliurament de premis, tindrà lloc el diumenge 14 de gener, a les 11’30 del matí a l’Auditori Enric Granados, en el marc de l’acte de cloenda del Cicle de Nadal.