El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Ramon Prat presenta el seu nou llibre 'Record de Déu'

El dimecres 13 de desembre tindrà lloc la presentació del llibre 'Record de Déu' de Mn. Ramon Prat i Pons a l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI). A la presentació hi participaran Montse Esquerda, pediatra i doctora en medicina i psicòloga; Lluís Pagès, president de Pagès Editors i l'autor del llibre,... 

Mn. Ramon Prat, prevere de la Diòcesi de Lleida. Serà a les 19.30 hores a l'Aula Magna del IEI.

En aquest llibre, Ramon Prat relata la seva recerca de la presència de Déu al bell mig dels esdeveniments humans, en el seu drama quotidià i històric. Aquest legat té dues característiques. La primera és que des de la seva joventut d'estudiant universitari fins a l'actualitat l'autor ha caminat sempre al costat dels seus amics creients, agnòstics i ateus, eliminant cada vegada més les barreres que ens separen els uns dels altres. La segona és que s'ha donat permís per escriure el seu pensament conscient, però també el subconscient i l'obertura a l'infinit, sense censura interior i des de la passió per Déu i per la humanitat. Per això, "Record de Déu" no és una publicació més entre les altres de l'autor, sinó el llibre de la seva vida.

Ramon Prat i Pons (Lleida, 1945) és doctor en teologia. En l'actualitat és professor emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya i exdirector de l'Institut de Recerca i Estudis Religiosos de Lleida – IREL. Ha estat autor de nombrosos articles i, entre altres llibres, Fe i universitat d'avui (Barcelona, 1974), Compartir la joia de la fe (Barcelona, 1985), El dinamismo de la comunión eclesial (Salamanca, 1989), La misión de la Iglesia en el mundo (Madrid, 1989), Rentar els peus. Diàlegs interiors postconciliars (Lleida, 1996), El fil de la vida (Lleida, 2002), La canya de pescar (Lleida, 2008).

Segueix exercint el seu ministeri de prevere a la Unitat Pastoral Agermanada de les parròquies Mare de Déu del Pilar i Santa Maria Magdalena de Lleida.