El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Pelegrinatge de l'Hospitalitat de Lourdes del Bisbat de Lleida

Amb motiu del 30è aniversari de la seva fundació, l'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes del Bisbat de Lleida organitzà els dies 25, 26, 27 i 28 de juny el seu viatge anual -i aquest any commemoratiu- a la Vila de Lourdes, França (seu de la Mare de Déu Ntra. Sra. de Lourdes la seva protectora i advocada).

Així doncs, el dia 25 sortiren de Lleida els autocars amb dos-cents vint membres de l'organització: malats, joves voluntaris i pelegrins vinguts de la Ciutat de Lleida i altres parròquies del Bisbat. Arribaren a l'hora de dinar a Lourdes amb un viatge sense cap incidència i acompanyats per membres de Protecció Civil de Lleida, que en tot moment ajudaren i col·laboraren en el trasllat i moviment dels malats en les diverses activitats que es portaren a terme.

El bisbe Joan Piris, acompanyat de diversos mossens diocesans, fou un pelegrí més acompanyant i presidint els actes que es portaren a terme. Aquella mateixa tarda també tingué lloc la confessió comunitària finalitzant amb la celebració de la santa Missa i a continuació el viacrucis a la vora del riu a la Pradera. Aquella mateixa tarda també hi va haver temps per fer una escapada a les coves de Betharram.

El divendres, a les vuit del matí, tingué lloc, a la capella de l'Accueil Saint Frai, la Santa Missa pels hospitalaris i els pelegrins. Un cop finalitzada, els malalts foren traslladats a les piscines designades per la seva curació. Ja entrada la tarda, tots assistiren a la processó eucarística pel recinte del parc de la Gruta, acabant en la Basílica soterrada Pius X, amb la benedicció amb la Custodia portada per Mn. Francisco Ribas (rector d'Aitona). A la nit, no va faltar l'assistència a la processó i rosari de les torxes, on també van participar tots els malalts i pelegrins.

Tampoc va faltar assistència quan, el dissabte al matí, se celebrà la Santa Missa a la Gruta de la Mare de Déu de Lourdes, presidida pel bisbe Joan. Aquest mateix dia, s'afegiren als desplaçats dos autocars més vinguts de la Parròquia del Carme de Lleida i, a més a més, d'altres parròquies de Lleida i del Bisbat -superant la xifra de cinc-centes persones lleidatanes que omplirem el ja atapeït recinte de Lourdes.

A la tarda, a la Capella de l'Accueil, tingué lloc l'extrema unció pels malalts presidida per Mons. Piris. Un cop finalitzat l'acte, es féu una festa a càrrec dels organitzadors, malalts, joves voluntaris i pelegrins, en la qual al finalitzar es féu un reconeixement a la vicepresidenta cessant i als fundadors de l'Hospitalitat, en commemoració dels trenta anys de la seva fundació i funcionament.

Per acabar, diumenge al matí, hi va haver una assistència massiva a la Missa Internacional a la Basílica de Pius X, presidida pel bisbe de Logroño, Juan José Omella, i concelebrada amb sis bisbes més: entre ells el Bisbe de Lleida i  Mons. Sebastià Taltavull, bisbe, auxiliar de Barcelona.

Finalitzada la Santa Missa, amb l'emoció d'haver viscut gestos de solidaritat, comprensió, ajut i un gran amor cap al proïsme, deixarem Lourdes reconciliats amb Déu i la seva Mare, i amb la gran esperança de salvació i millora de l' humanitat al mateix temps que, joiosament, cantàvem l’Ave Maria.

Josep Domènech  

Veure més fotos en aquest enllaç.