El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

"Que sempre es faci la teva voluntat i jo sigui instrument teu"

El passat dimarts, 29 de maig, el paranimf de la Casa de l'Església-Acadèmia Mariana va acollir la presentació del llibre '¿Qué quieres de mi, señor?, de Juan Luis Salinas.

Juan Luis Salinas va destacar que "sempre he cregut, he acceptat Déu i he tingut una relació amb Jesús, que per a ell haurà estat infinitament insignificant, però a mi m'ha suposat una realitat incommensurable de seguretat, d'identitat, de pau i d'acolliment". Va afegir que "en prou ocasions he sentit una mica d'enveja en pensar en la vivència inapel·lable, determinant, essencial i profunda de Sant Pau".

L'autor va explicar que un dia, resar el Parenostre el va portar a reflexionar sobre el passatge "faci's la vostra voluntat, així en la terra com es fa en el cel". I per trobar una resposta va buscar a la Bíblia tots els passatges en els quals Jesús utilitzava "l'imperatiu dels verbs", és a dir, quan segons l'autor, "Jesús ens transmet súplica o prec".

La primera expressió que es va trobar l'autor va ser "convertiu-vos, que el regne del cel és a prop". "Vaig estar rumiant l'abast fins que em vaig adonar que havia estat un il·lús perquè la conversió ha de ser permanent i constant i que mai ningú podrà dir que s'ha convertit del tot". Al llibre, l'autor, continua reflexionant sobre els precs que fa Jesús, per aturar-se en l'expressió "segueix-me". Juan Luis Salinas va recordar que aquest prec "es dirigeix a cadascun de nosaltres en primera persona i de forma personalitzada".

L'autor va destacar que la resposta a la pregunta '¿Qué quieres de mí, Señor?, podria ser "estima'm i viu en mi. Siguis el meu testimoni (..). Estiguis segur i no tinguis por.(..) Viu l'amor, la veritat, la justícia i la pau. Que la relació amb els que t'envolten es fonamenti en el servei, el perdó i l'amor".

Precisament, va destacar que "la clau de tot està en l'amor". "En abandonar-nos als braços de Déu, segurs que sempre ens acollirà. Hem de ser suficientment humils per saber i acceptar que no som res i que tot és un do seu", va dir. Per acabar, va fer una pregària que va cloure amb la frase "que sempre es faci la teva voluntat i jo sigui instrument teu aquí a la terra".

A la presentació del llibre també van participar la Doctora en Bíblia, Mar Pérez; el director de l'Acadèmia Mariana, Joan Viñas, i el president de l'Hospitalitat de Lourdes, Ramon Maria Reig. El Bisbe de Lleida, Salvador Giménez, va presidir l'acte.