El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Homenatge a Mn. Jordi Pardell a l’Aplec de Butsènit

L’Associació de Veïns de Butsènit va retre un homenatge a Mn. Jordi Pardell el passat 10 de setembre en el marc de l’Aplec de la partida després d’una missa presidida pel bisbe Salvador i que va comptar amb l’assistència de nombroses autoritats, entre elles l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

El ermita de Santa Maria de Butsènit es va omplir de veïns i veïnes de la partida i també de Lleida que cada any es donen cita a principis de setembre per celebrar l’Aplec. En aquesta ocasió el bisbe Salvador va presidir l’eucaristia que fou concelebrada pel Mn. Jordi Pardell que fa més de 30 anys que és el mossèn d’aquesta parròquia. Una ofrena floral a la Mare de Déu dels devots, autoritats i la pubilla de la partida va precedir la missa que fou acompanyada amb els cants del grup Ressó de l’Albada de Mollerussa.

Després de la missa es va homenatjar a Mn. Jordi Pardell amb la imposició d’un pin d’or per part de l’Associació de Veïns de la partida, que cada any distingeixen a alguna persona vinculada amb Butsènit. Pardell fa més de 30 anys que és el sacerdot encarregat d’aquest temple i quan es va projectar i construir l’escola nova ja era el mossèn de Butsènit. L’any 1988 el Bisbat de Lleida va cedir a la Paeria els terrenys per poder construir l’escola nova a darrere l’ermita i així va seguir la tradició de continuar juntes, l’escola i l’ermita, com un centre natural de la partida. L’any 1990 es va posar la primera pedra i l’any 1992, fa 25 anys, es va inaugurar amb el nom d’Antoni Bergós

El mateix dia també van començar els actes del Centenari de l'Escola de Butsènit, amb l'exposició d'estris, material escolar i fotografies, que han quedat exposades al local social, i amb la presentació del conte il·lustrat infantil sobre la partida ‘En Butsi ja és aquí’, escrit per Dolors Llas.

Firma de les fotos: Hermínia Sirvent. Ajuntament de Lleida.