El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Un miler de persones han visitat la casa de Santa Teresa Jornet d’Aitona

Un miler de persones han visitat la casa natal de Santa Teresa Jornet d’Aitona en els sis primers mesos d’obertura d’aquest edifici que fa un salt en el temps i mostra com es vivia a mitjans del segle XIX i que acosta al visitant el testimoni de la vida d’aquesta santa.

La casa, situada al centre de la vila, es va inaugurar el passat 9 de gener. La majoria de visitants són veïns i veïnes d’Aitona i també els alumnes de l’escola Francesc Feliu, però també han volgut conèixer on va viure Santa Teresa Jornet, diverses germanes de la Congregació de les Germanetes dels Ancians Desemparats, i persones provinents de diferents pobles de Catalunya i també de València.

Aitona, bressol de Sants, vol potenciar el turisme relacionat amb la fruita i amb la religió i ha inclòs la visita a aquesta casa en les campanyes d’enguany per donar a conèixer el seu patrimoni agrícola. Precisament el 3 i 19 d’agost i el 7 de setembre s’han programat unes visites guiades de promoció turística centrada en la fruita i el moment de la seva recollida amb el lema “Aitona en Fruita”.

La campanya, organitzada des de l’Ajuntament juntament amb les centrals de fruita, pagesos i els guies locals, donarà a conèixer la continuïtat del cicle de l’arbre fruiter. En aquest sentit, es permetrà als visitants conèixer, a través de la seva pròpia experiència, el procés de recol·lecció, la tasca del pagès i la vàlua del seu treball. També s’oferirà a les persones que participin en aquesta activitat que puguin conèixer la figura de Santa Teresa Jornet i també on va viure.

En aquestes visites, a les quals es podrà accedir amb reserva prèvia i que tindran places limitades per garantir una atenció personalitzada, els visitants gaudiran de l’acompanyament i les explicacions de pagesos i guies de la zona.

La casa està situada al carrer Santa Teresa Jornet, 14 i es pot visitar els diumenges i festius de 10 a 13 hores i de 17 a 19 hores. També s’ofereixen visites concertades trucant al 973 794 040.