La Comissió Pro Canonització del Beat Francesc Castelló, commemorarà el pròxim 11 de març, dissabte, el XVI Aniversari de la Beatificació del Beat Francesc Castelló, que tingué lloc a Roma l'11 de març de l'any 2001, en una cerimònia presidida pel papa Sant Joan Pau II.

Com ja és costum, els actes se celebraran a l'església de Sant Pere de Lleida, que en vida fou la parròquia del Beat on té una capella dedicada i una exposició permanent ubicada en la galeria superior del temple, com a memorial permanent de la seva vida i martiri.

A les 6,30 de la tarda és prevista l'Exposició Solemne del Santíssim Sagrament amb el rés del Sant Rosari, que serà dirigit per l'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes, que se suma a aquesta celebració com a Eucaristia mensual de l'Hospitalitat.

Tot seguit, a les 7 de la tarda tindrà lloc la celebració de l'Eucaristia presidida enguany pel jove sacerdot fill de les Borges Blanques Mn. Josep Solé Sans, actual vicari de les parròquies de Sant Salvador de Pardinyes i de la Verge dels Pobres del Secà de Sant Pere de Lleida, que fou ordenat prevere el passat 13 de novembre a la Catedral de Lleida.

La celebració clourà amb la veneració de la relíquia del Beat i el cant dels Goigs en lloança al Beat Francesc Castelló, a càrrec de la Coral de l'Hospitalitat de Lourdes, dirigida per Gemma Mª Naranjo i que serà l'encarregada de solemnitzar els actes en honor al Beat Francesc Castelló.

A banda de l'Hospitalitat de Lourdes, se sumaran a la celebració la Confraria de "la Somereta" de Pardinyes, en el 60 aniversari de la seva fundació i que té al Beat Francesc com a un dels seus titulars. També ho farà l'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, de la qual el Beat n'és el seu copatró, des de l'11 de març de l'any 2015 quan el bisbe emèrit Joan Piris el proclamà coma tal, a petició dels pessebristes lleidatans per haver estat el Beat l'introductor i promotor del pessebrisme a Lleida.

És previst tanmateix, que al final de la celebració el vicepostulador de la Causa Mn. Gerard Soler, informi de les darreres novetats entorn d'aquest procés que ha de portar el Beat Francesc a la seva canonització.