Som en temps d’Advent i Mn. Gerard Soler ens ho recorda en el seu escrit setmanal de Litúrgia Viva.

Podeu seguir l’article tot seguit o descarregar-vos-el del document adjunt.

 

DIUMENGE I D’ADVENT (B)

(Diumenge de la vinguda del Fill de l’home)

 

Advent (B)

 

Història

 

          Nasqué al segle IV a Espanya (ritu hispànic). I nasqué com a preparació al Nadal, com la "Quaresma per a la Pasqua".

 

Teologia: "Aquell que ha vingut i vindrà, ve cada dia"

 

          "Perquè Crist, Senyor nostre, quan vingué per primera vegada, humil i fet semblant als homes, dugué a terme el pla de redempció preparat en l'antiga aliança i ens obrí el camí de la salvació eterna; i, quan vindrà per segona vegada, en glòria i majestat, ell mateix ens donarà els béns que ara esperem, tot vetllant, confiats en la seva promesa" (Prefaci 1r d'Advent).

          "Aquell que anunciaren els oracles de tots els profetes, aquell que esperà, plena d'amor, la Mare Verge, el que Joan proclamà com el que havia de venir i el mostrà ja present enmig dels homes; és ell mateix, que ara ens dóna el goig de preparar-nos per al misteri de Nadal. Que ell ens trovi vetllant en l'oració i cantant la seva lloança" (Prefaci 2n d'Advent).

 

L'Advent ens ajuda a viure:

          - l’esperança: "Cap orella no ha sentit ni cap ull no ha vist mai un Déu, fora de vós, que salvés els qui esperen en Ell" (1ª lectura 1r Diumenge B).

          - la vigilància "I això que us dic a vosaltres, ho dic a tothom: Vetlleu" (Evangeli 1 Diumenge B).

          - la conversió: "Predicava un baptisme de conversió, per obtenir el perdó dels pecats" (Evangeli 2n Diumenge B).

          - l'anunci joiós de la Bona Nova: "Puja en una muntanya ben alta, missatger que anuncies a Sió la Bona Nova! Tu que portes bones noves a Jerusalem, alça ben fort el teu crit, alça’l ben fort, no tinguis por! Digues a les viles de Judà: “Aquí teniu el vostre Déu! " (1ª Lectura 3n Diumenge B).

          - la presència joiosa de l'Esperit Sant: "L’Esperit del Senyor Déu reposa sobre meu, perquè el Senyor m’ha ungit, m’ha enviat a portar la Bona Nova als desvalguts, a curar els cors adolorits, a proclamar als captius la llibertat, i als presos el retorn de la llum, a proclamar l’any de gràcia del Senyor " (1ª Lectura 2r Diumenge B).

          - el goig: "Aclamo el Senyor ple de goig" (1ª Lectura 3r Diumenge B). "Germans, viviu sempre contents" (2ª Lectura 3r Diumenge B).

          - la pau: "Que Déu mateix, el Déu de la pau, us faci del tot sants" (2ª Lectura 3r Diumenge B).

          - acollir l’Esperit que suscita carismas:"No sufoqueu l’Esperit, no desestimeu els dons de profecia; examineu-ho tot i quedeu-vos allò que trobeu bo" (2ª Lectura 3r Diumenge B).

          - La humilitat: "Jo no sóc el Messies” “Jo no sóc digne ni de deslligar-li la corretja del calçat " (Evangeli 3r Diumenge B). “¿Tu m’has de fer un casal per a residir-hi? Jo t’he pres del clos del ramat, de guardar les ovilles i les cabres, per fer-te cap del meu poble Israel” (1ª Lectura 4r Diumenge B).

 

Guies de l'Advent

          - Isaïes; Joan Baptista: "Anyell de Déu", "és en mig de vosaltres", conversió i preparar el camí.

          - Maria, la Mare de Déu i Mare nostra. Temps marià per excel.lència: escolta la Paraula de Déu i la medita. Espera la salvació y la comunica amb goig (Isabel).

Mn. Gerard Soler, 30-11-14