El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Santa Maria, Mare de Déu

Versió per a imprimirVersió per a imprimir
Cicle: 
B
Temps litúrgic: 
Nadal
Data: 
01/01/2018
Lectura primera
Num 6, 22-27
Interposaran el meu nom a favor del poble d'Israel, i jo el beneiré
Lectura del llibre dels Nombres:

En aquells dies, el Senyor digué a Moisés: «Digues a Aharon i als seus fills: Beneïu el poble d'Israel amb aquestes paraules: “Que el Senyor et beneeixi i et guardi, que el Senyor et faci veure la claror de la seva mirada I s'apiadi de tu; que el Senyor giri cap a tu la mirada i et doni la pau”. Així interposaran el meu nom a favor del poble d'Israel, i yo el beneiré.»

Salm responsorial
Salm 66

Que Déu s'apiadi de nosaltres i ens beneeixi.

Que Déu s'apiadi de nosaltres i ens beneeixi, que ens faci veure la claror de la seva mirada. La terra coneixerà els vostres designis, i tots els pobles veuran la salvació. Que s'alegrin els pobles i cridin de goig. Vós regiu el món amb justícia, Regiu les nacions amb rectitud i guieu els pobles de la terra. Que us lloïn les nacions, Déu nostre, que us lloïn tots els pobles alhora. Que Déu ens beneeixi, i el venerin d'un cap a l'altre de la terra.

Lectura segona
Ga 4, 4-7
Déu envià el seu Fill, nascut d'una dona
Lectura de la carta de sant Pau als cristians de Galàcia:

Germans: Quan el temps arribà a la seva plenitud, Déu envià al seu Fill, nascut d´una dona, nascut sota la Llei, per rescatar els qui viviem sota la Llei, perquè obtinguéssim ja la condició de fills. I la prova que som fills de Déu és que l'Espirit del seu Fill que ell ha enviat crida en els nostres cors: «Abbà, Pare!» Per tant, ja no ets esclau, sinó fill, i si ets fill, també ets hereu, per gràcia de Déu.

Evangeli
Lc 2, 16-21
Trobaren Maria i Josep amb el nen. Passats vuit dies, el posaren el nom de Jesús
Lectura de l'evangeli segons sant Lluc:

En aquell temps, els pastors anaren a Bet-Lè-hem i trobaren Maria i Josep, amb el nen a le menjadora. Havent-ho vist amb els propis ulls, van contar el que els havien dit d'aquell infant, i tothom qui ho sentia es meravellava del que deien els pastors. Maria conservava aquests records en el seu cor i els meditava. Después els pastors se'n tornaren, glorificant Déu i lloant-lo pel que havien vist i sentit; tot van trobar-ho com els ho havien anunciat. Pastas vuit dies, quan hagueren de circumcidar-lo, li posaren el nom de Jesús; era el nom que havia indicat l'ángel abans que el concebés la seva mare.