El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Diumenge XXX de durant l'any

Versió per a imprimirVersió per a imprimir
Cicle: 
A
Temps litúrgic: 
Durant l'any
Data: 
25/10/2020
Lectura primera
Ex 22, 20-26
Si maltractàveu les viudes i els orfes. s'encendria la meva indignació contra vosaltres
Lectura del llibre de l'Èxode:

El Senyor diu: «No maltractis ni oprimeixis els immigrats, que també vosaltres vau ser immigrats al país d’Egipte. No maltractis cap viuda ni cap orfe: si els maltractes i alcen a mi el seu clam, jo l’escoltaré i, encès d’indignació, us mataré amb l’espasa: les vostres dones quedaran viudes, i orfes els vostres fills. Si presteu diners a algú del meu poble, als pobres que viuen amb tu, no facis com els usurers: no li exigeixis els interessos. Si et quedes com a penyora el mantell d’algú, torna-li abans no es pongui el sol. És tot el que té per abrigar-se, el mantell que l’embolcalla. ¿Amb què dormiria? Si ell alçava a mi el seu clam, jo l’escoltaria, perquè sóc compassiu».

Salm responsorial
Salm 17

Us estimo, Senyor, vós m'enfortiu.

Us estimo, Senyor, vós m’enfortiu, roca i muralla que em deslliura. Déu meu, penyal on m’emparo, escut i força que em salva. Rodejat d’adversaris delirants, clamo al Senyor, crido auxili d’entre els enemics. Beneït sigui el Déu vivent, el meu penyal. Beneeixo el Senyor que em salva. «Ha donat grans victòries al seu rei, ha mostrat l’amor que té al seu Ungit.»

Lectura segona
1Te 1, 5c-10
Abandonàreu els ídols, per servir Déu i esperar el seu Fill
Lectura de la primera carta de sant Pau als cristians de Tessalònica:

Germans, ja sabeu el que fèiem per vosaltres mentre érem a la vostra ciutat. També vosaltres heu imitat el nostre exemple i el del Senyor, acollint la paraula de Déu enmig de moltes adversitats, plens del goig de l’Esperit Sant. Així heu estat un model per a tots els creients de Macedònia i d’Acaia, perquè, des de la vostra ciutat, s’ha estès el ressò de la paraula del Senyor. I no solament a Macedònia i Acaia; pertot arreu parlen de la vostra conversió de manera que no ens cal afegir-hi res: ells mateixos conten com va ser la nostra arribada entre vosaltres i com abandonàreu els ídols i us convertíreu a Déu, per adorar només el Déu viu i veritable i esperar del cel Jesús, el seu Fill, que ell ressuscità d’entre els morts, i que ens salvarà de la pena, en el judici que ha de venir.

Evangeli
Mt 22, 34-40
Estima el teu Déu, i estima els altres com a tu mateix
Lectura de l'evangeli segons sant Mateu:

En aquell temps, quan els fariseus s’assabentaren que Jesús havia fet callar els saduceus, es tornaren a reunir, i un d’ells, mestre de la Llei, per provar-lo, li va fer aquesta pregunta: «Mestre, ¿quin és el manament més gran de la Llei?» Jesús li contestà: «Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l’ànima, amb tot el pensament. Aquest és el manament més gran i el primer de tots. El segon és molt semblant: Estima els altres com a tu mateix. Tots els manaments escrits en els llibres de la Llei i del Profetes vénen d’aquests dos».