El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Diumenge XXIX de durant l'any

Versió per a imprimirVersió per a imprimir
Cicle: 
A
Temps litúrgic: 
Durant l'any
Data: 
18/10/2020
Lectura primera
Is 45, 1.4-6
Condueixo Cir, agafat per la mà dreta, per sotmetre-li les nacions
Lectura del llibre del profeta Isaïes:

El Senyor pren Cir, el seu ungit, per la mà dreta, i el condueix per sotmetre-li les nacions i deixar desarmats els reis, per obrir-li les ciutats perquè no trobi tancades les portes. El Senyor li diu: «Per amor de Jacob, el meu servent, d’Israel, el meu elegit, et crido pel teu nom, et dono un títol honrós, tot i que no em coneixes. Jo sóc el Senyor, no n’hi ha d’altre. Fora de mi no hi ha cap Déu. Sense que em coneguessis, t’he fet prendre les armes perquè sàpiguen de llevant fins a ponent que no hi ha ningú fora de mi. Jo sóc el Senyor. No n’hi ha d’altre».

Salm responsorial
Salm 95

Doneu al Senyor honor i majestat.

Canteu al Senyor un càntic nou, canteu al Senyor arreu de la terra. Conteu a les nacions la seva glòria, conteu a tots els pobles els seus prodigis. El Senyor és gran, és digne d’ésser lloat, és més temible que tots els déus; perquè els déus dels pobles són no-res, però el Senyor ha fet el cel. Doneu al Senyor, famílies dels pobles, doneu al Senyor honor i majestat, tributeu al Senyor l’honor del seu nom. Entreu als seus atris portant-li ofrenes. Adoreu el Senyor, s’apareix la seva santedat. Que tremoli davant d’ell tota la terra. Digueu a tots els pobles: «El Senyor és rei!» Sentencieu amb raó les causes dels pobles.

Lectura segona
1Te 1, 1-5b
No deixem mai de recordar la vostra fe, la vostra caritat, la vostra esperança
Comença la primera carta de sant Pau als cristians de Tessalònica:

Pau, Silvà i Timoteu, a la comunitat de Tessalònica, reunida per Déu Pare i per Jesucrist, el Senyor. Us desitgem la gràcia i la pau. Sempre donem gràcies a Déu per tots vosaltres i us recordem en les nostres pregàries. No deixem mai de recordar davant Déu, Pare nostre, com la vostra fe treballa per propagar-se, la vostra caritat no es cansa de fer el bé, i la vostra esperança en Jesucrist, el nostre Senyor, aguanta les adversitats. Germans, estimats de Déu: sabem de cert que ell us ha elegit, perquè quan us anunciàvem l’evangeli, no predicàvem només de paraula, sinó amb obres poderoses, amb dons de l’Esperit Sant, i amb tota convicció.

Evangeli
Mt 22, 15-21
Retorneu al Cèsar això que és del Cèsar, i a Déu allò que és de Déu
Lectura de l'evangeli segons sant Mateu:

En aquell temps, els fariseus planejaren la manera de sorprendre Jesús en alguna paraula comprometedora, i li enviaren alguns dels seus i dels partidaris d’Herodes a dir-li: «Mestre, sabem que dieu sempre la veritat, i que ensenyeu de debò els camins de Déu, sense mirament per ningú, sigui qui sigui, ja que no obreu per complaure els homes. Digueu-nos, doncs, ¿què penseu d’això?: ¿És lícit o no de pagar tribut al Cèsar?» Jesús que s’havia adonat de la seva malícia, els respongué: «Hipòcrites, ¿per què proveu de comprometre’m? Ensenyeu-me la moneda del tribut». Ells li ensenyaren una moneda romana, i Jesús els preguntà: «¿De qui és aquesta figura i el nom que hi ha escrit?» Li diuen: «Del Cèsar». Jesús els respon: «Doncs, retorneu al Cèsar això que és del Cèsar, i a Déu, allò que és de Déu».