El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

50 Dies de Pasqua

Versió per a imprimirVersió per a imprimir
Ajudant a viure (Bisbe Joan)
Producció
Data publicació: 
13/05/2012
Fitxer audio: 

50 Dies de Pasqua

 Això és la durada d’aquest temps litúrgic, però cada Diumenge actualitzem la Pasqua celebrant i agraint, començant de nou amb voluntat de renovar-nos i renovar.

 Enmig de les foscors de la vida, cal refermar la nostra fidelitat al projecte de Déu perquè, de vegades, sembla que la nostra societat occidental (i també aquelles comunitats cristianes en les que no es vol canviar res) ha reduït Jesús, el seu Evangeli i la seva Església a productes “congelats” que va bé tenir presents en alguns moments oficials o formals de la vida (Bateig, Confirmació, Primera Comunió, Funeral...), però no sempre tenen massa incidència en la vida personal i social, ni es tenen seriosament en compte al moment de prendre decisions.

 Justament aquest és el punt focal que en la Pasqua hem celebrat i anunciat: Crist ressuscitat és viu i present en el nostre dia a dia i en tots aquells germans que ens envolten, sobre tot en els més fràgils. Als deixebles se’ls va anunciar que el “veurien” a Galilea, és a dir en la vida ordinària, en el lloc i l’ambient concret on cadascú de nosaltres viu la barreja de vida i mort, d’amor i desamor, de tristesa i alegria, de treball i diversió, de lluita i descans... Una certesa que ha arribat fins a nosaltres gràcies a la paraula i el testimoniatge de vida de tots els qui han sabut donar a conèixer a aquell Jesús «que va passar fent el bé i curant els oprimits pel diable, perquè Déu era amb ell». És la vivència que Pere comunica a tot el poble, i que es contagia per la fermesa de la seva fe i pel seu convençut i exemplar seguiment de Jesús fins a jugar-se la vida. Des del primer dia, la nostra fe es fonamenta en el testimoni de persones concretes que, com nosaltres, han hagut de fer el propi camí creient.

 Tenim molta feina a fer personalment i com a Església per tal d’introduir els valors de l'Evangeli en el cor de les persones i en la vida social. Una feina que cal concretar en les nostres comunitats parroquials, en els nostres moviments i grups, acollint més i millor la llavor de la Paraula de Déu i la seva voluntat. La complexitat de situacions que vivim necessiten avui d'un anunci que ens dugui a viure amb més confiança. La nostra missió és fer participar de la Bona Notícia de Jesús i dur esperança a tantes persones desanimades o ambients plens d’indiferència, fer que s'interessin per Jesús present en la història i ho vulguin conèixer i seguir-lo.

 Se’ns demana emprar nous mètodes i nous llenguatges, però allò que ens cal, sobretot, és l’ardor d'una fe que ajudi a obrir els cors a la trobada amb el Ressuscitat mitjançant un veritable testimoni que produeixi també fruits de transformació personal i social feta a la llum de l'Evangeli. En un moment com l’actual cal testimoniar i fer present la força del Ressuscitat, que supera el mal i el pecat, introduint motius de confiança amb iniciatives que promoguin relacions humanes més enllà d’interessos particulars, i essent promotors d’un fort corrent de fraternitat animant accions col·lectives d'austeritat solidària, que desterrin la temptació de buscar només el propi benefici.

 Rebeu la salutació del vostre germà bisbe,

 + Joan Piris Frígola

Bisbe de Lleida