El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Agència Cristiana de Notícies FLAMA

Subscriure a Canal Agència Cristiana de Notícies FLAMA
Blog de notícies de Flama
Actualitzat: fa 4 minuts 56 segons

La Jornada Mundial de la Joventut 2019 ja té dates concretes

Dm, 24/01/2017 - 2:03pm

Panamà acollirà la Jornada Mundial de la Joventut 2019 del 22 al 27 de gener. Així ho va anunciar divendres passat l'arquebisbe del país José Domingo Ulloa Medieta. Les raons per haver determinat aquestes dates són, principalment, les qüestions climatològiques.

Categories: Notícies d'Esglèsia

Catalunya encapçala les comunitats autònomes amb més pacients en llistes d'espera

Dm, 24/01/2017 - 2:03pm

Sindicats de metges i els Col·legis dels professionals de la sanitat apunten directament a la manca de finançament com a responsable primer d'aquesta situació.

Categories: Notícies d'Esglèsia

Un estudi de la UAB eleva les xifres de pobresa

Dm, 24/01/2017 - 2:03pm

L'informe qüestiona els indicadors oficials i quantifica en 15 milions les persones en situació de pobresa a l'Estat.

Categories: Notícies d'Esglèsia

L'ONU analitza el paper de la religió en l'avanç cap a la pau justa i sostenible

Dm, 24/01/2017 - 2:03pm

El paper de la religió i d'organitzacions basades en la fe en la recerca d'una pau justa, inclusiva i sostenible és el tema central d'un esdeveniment celebrat aquesta setmana a la seu de l'ONU.

Categories: Notícies d'Esglèsia

Migrants i refugiats: persones amb drets

Dm, 24/01/2017 - 2:03pm

Amb motiu del dia Mundial del Migrant i del Refugiat, Càritas Diocesana de Barcelona va participar en la Trobada Diocesana que es dugué a terme al barri de Sarrià de Barcelona. La Jornada, organitzada conjuntament amb la Delegació de la Pastoral Social de l'arquebisbat de Barcelona va posar en relleu la voluntat de l’Església d’acollir i acompanyar a totes les persones que viuen a casa nostra: siguin com siguin i vinguin d’on vinguin.

Categories: Notícies d'Esglèsia

Uns 11 milions de persones necessiten ajuda humanitària urgent a Nigèria i el Llac Txad

Dm, 24/01/2017 - 2:03pm

Uns 11 milions de persones necessiten ajuda urgent a Nigèria i la regió del llac Txad, segons ha alertat el coordinador humanitari regional de l'ONU per al Sahel, Toby Lanzer. En conferència de premsa a la seu de Nacions Unides a Nova York, Lanzer ha detallat que 7,1 milions d'aquestes persones pateixen inseguretat alimentària greu.

Categories: Notícies d'Esglèsia

Hivern a Sèrbia: més de 8.000 persones atrapades

Dm, 24/01/2017 - 2:03pm

"La neu va arribar a Belgrad el 3 de gener. En aquest moment hi havia al voltant de 1.600 persones dormint a l'aire lliure sense protecció, es refugiaven en edificis abandonats com magatzems industrials i cremaven qualsevol cosa per escalfar-se. Va ser llavors quan vaig escoltar que s'havien trobat els cossos sense vida d'una jove dona somali al sud de Bulgària i de dos homes iraquians a la frontera entre Turquia i Bulgària. Els tres havien mort per congelació", explica Andrea Contenta, assessor d'Assumptes Humanitaris de MSF a Sèrbia.

Categories: Notícies d'Esglèsia

Una iniciativa particular recull tres tràilers de roba tèrmica per als refugiats

Dll, 23/01/2017 - 2:03pm

Caixes amb anoracs, polars, descansos... amb milers de peces de roba tèrmica nova o en molt bon estat, ja triades i classificades, viatgen cap als camps de refugiats de l'illa de Lesbos. Són dos tràilers de 250 metres cúbics cadascun, més un altre que ha sortit des de Madrid cap al nord de la península grega. És la resposta solidària de multitud de ciutadans a una demanda que va iniciar una família catalana, després de constatar el drama dels refugiats, que fa dies que malviuen en situació dramàtica, a temperatures sota zero.

Categories: Notícies d'Esglèsia

Nova edició dels Cercles d'Estudis de la Federació de Cristians de Catalunya

Dll, 23/01/2017 - 12:03pm

Comencen de nou els Cercles d'Estudi impartits pel consiliari de la Federació de Cristians de Catalunya, Mn. Joan Costa Bou, i Concepció Huerta. El tema d'aquest curs és la relació entre la Bíblia i la Doctrina Social de l'Església. Tindran lloc a la seva seu (c/ Calàbria 273, ent. 4a, Barcelona), de 19:15 a 20:30h.

Categories: Notícies d'Esglèsia

La Santa Seu i Israel exploren noves oportunitats de col·laboració

Dll, 23/01/2017 - 12:03pm

La Comissió Bilateral Permanent de Treball entre la Santa Seu i l'Estat d'Israel es va reunir la passada setmana, en sessió plenària, a Jerusalem. D'aquesta manera continua el treball al voltant de les negociacions entre la Santa Seu i l'Estat d'Israel de 1993.

Categories: Notícies d'Esglèsia

430 entitats denuncien la passivitat de la UE davant l'onada de fred polar que està afectant els refugiats a Grècia i els Balcans

Dll, 23/01/2017 - 12:03pm

Càritas Espanyola se suma a la petició que han subscrit 430 organitzacions de tot el país que treballen en defensa dels drets humans, migracions i refugi, i de la societat civil, en suport de la crida "Per a que no es morin de fred", en el qual sol·liciten una operació a nivell europeu de protecció contra el fred de manera eficaç i ràpida.

Categories: Notícies d'Esglèsia

Salesians Sarrià organitza la 2ª edició de la cursa solidària TheBoscoRun

Dll, 23/01/2017 - 12:03pm

Salesians Sarrià organitza la segona edició de la cursa solidaria ‘'The Bosco Run’' per finançar el projecte Repassem Junts que compta amb la col·laboració dels Serveis socials de l'’Ajuntament de Barcelona. La competició solidària se celebrarà el proper diumenge 29 de gener a les deu del matí i dimecres 25 és la data límit per inscriure’'s.

Categories: Notícies d'Esglèsia

"No tenir garantit el dret a un habitatge digne i estable exposa les persones a situacions de violència i vulnerabilitat"

Dll, 23/01/2017 - 12:03pm

La Xarxa d’Atenció a les Persones Sense Llar ha emès un comunicat sobre l'agressió que va patir una persona que dormia al carrer, el passat mes d'octubre, i la detenció dels seus presumptes agressors la setmana passada. El text alerta que "l’aporofòbia –l'aversió als pobres– segueix present a casa nostra" i per això animen a "denunciar qualsevol tipus d’agressió cap a persones amb una especial vulnerabilitat social".

Categories: Notícies d'Esglèsia

Sant Joan de Déu lluita contra l'estigma de la malaltia mental

Dll, 23/01/2017 - 12:03pm

L'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu sempre ha treballat amb persones vulnerables i ha anat més enllà amb la patologia mental fomentant la prevenció, continuïtat assistencial, l'assistència ambulatòria, l'autonomia personal, la investigació i la lluita contra l'estigma. Per això, publica a la seva pàgina web un monogràfic sobre salut mental i edita un vídeo per fomentar la sensibilització.

Categories: Notícies d'Esglèsia

La Salle al Districte Àfrica Oest: "busquem crear diàleg interreligiós i fomentar una bona convivència entre tots"

Dll, 23/01/2017 - 12:03pm

El germà de La Salle Julien Diarra, visitador provincial del Districte Àfrica Oest, que engloba els països de Burkina Faso i Níger, ha estat visitant La Salle Catalunya la darrera setmana i ha volgut compartir amb tota la comunitat educativa informació sobre la situació educativa del seu Districte i cap a on s’encaminen. 

Categories: Notícies d'Esglèsia

Els bisbes presents a Twitter destaquen la importància de ser-hi com a eina per evangelitzar

Dv, 20/01/2017 - 2:03pm

Si fa un segle l’Església mirava d’emprar la ràdio per evangelitzar i més tard la televisió per entrar a les llars dels fidels, ara el missatge de Jesús també es fa present a les xarxes socials. Internet, amb tot allò que comporta, és un "lloc per evangelitzar més que no pas un mitjà o un mer instrument" plantegen des d’iMisión, la principal plataforma de comunicadors catòlics a les xarxes. Com en tants altres "llocs per evangelitzar", els bisbes, successors dels Apòstols de Crist, són presents per portar l’Evangeli.

Categories: Notícies d'Esglèsia

Augmenta el sensellarisme a Barcelona

Dv, 20/01/2017 - 2:03pm

Arrels Fundació va atendre el 2016 un 4,56% més de persones sense llar que l’any 2015; en total, 1.880 persones. D’aquestes, 732 van ser ateses per primer cop. Es tracta d’una entitat que des de fa vint anys es dedica a l’atenció de persones sense llar de la ciutat de Barcelona, sota el lema "Ningú dormint al carrer!". A Barcelona es calcula que hi ha 3.231 persones sense llar: 941 persones dormen al carrer, 1.907 en recursos públics i privats i 383 en assentaments irregulars. A tot Catalunya, 5.433 persones viuen al carrer o en diversos refugis.

Categories: Notícies d'Esglèsia

Valors personals i lliçons de vida a la cartellera més espiritual del nou any

Dv, 20/01/2017 - 2:03pm

La cartellera del 2017 porta un gran repertori de pel·lícules pròpies del cinema espiritual, on els valors personals i les lliçons de vida prenen protagonisme a través d'aquestes trames que s'estrenaran durant els propers mesos en la gran pantalla. Amb l'objectiu de saciar la curiositat de l'espectador, des de la secció Una pausa pel cinema espiritual, Mn. Peio Sánchez esmenta les 12 produccions audiovisuals més destacades d'aquesta temàtica, entre les quals, se sortegen, segur, algunes de les premiades en la futura edició dels Oscar.

Categories: Notícies d'Esglèsia

Les comunitats laïcals i l'Església diocesana centraran la Jornada Apostolat Seglar de Catalunya

Dv, 20/01/2017 - 2:03pm

Dissabte 28 de gener tindrà lloc al Seminari Conciliar de Barcelona la convocatòria de les delegacions d’Apostolat Seglar de les diòcesis amb seu a Catalunya. En aquesta ocasió, la matinal de formació i reflexió versarà sobre les comunitats laicals i l’Església diocesana.

Categories: Notícies d'Esglèsia

Barcelona acull la vida i la fe de Santa Teresa de Calcuta

Dv, 20/01/2017 - 2:03pm

Les Missioneres de la Caritat han portat a Barcelona l'exposició oficial sobre la Vida i espiritualitat de Santa Teresa de Calcuta. La parròquia de Santa Anna acull la mostra -que arriba aquest gener a la parròquia de Santa Anna fins el 2 de febrer de 2017- amb la presència de la seva responsable a Espanya, Mercedes Suárez-Guanes, el director d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Enric Vendrell, i les Missioneres de la Caritat de Barcelona i Sabadell.

Categories: Notícies d'Esglèsia

Pàgines